Olen kovasti yrittänyt viime aikoina tyhjentää pakastinta, jottei kesälle jäisi mitään ylläreitä muhimaan. Ei sen puoleen, että näin opiskelujen loppuessa rahatkin alkavat olla sen verran vähissä, että on täytynyt tyytyä vähemmän terveellisiin ja monipuolisiin aterioihin.
Kantarellien yhdistämistä pekoniin voi sanoa ehkä pieneksi etikettivirheeksi ja hyvän sienen haaskaukseksi, mutta pois ne oli syötävä joka tapauksessa. Pekoni ei maistu yksinään samalla tavalla kuin pikkuveljelle ja spagetti alkaa pursuta kyllästymistään muualtakin kuin korvista... Edellisen kerran tein risottoa lukion aikaan, ja silloinkin ylläripylläri syöppökaverini tulivat kylään ja söivät kyseiselle viikolle suunnatun risoton melkeinpä kahdestaan saman illan aikana. Ainakin sen voi ottaa sillä, että ruoka maistui jos ei muuten...
3:n normaalin annoksen pekoni-kantarellirisotto:
n. 300g esikäsiteltyjä ja pilkottuja kantarelleja
170g pekonia
1 sipuli
6 dl vettä
kanaliemikuutio
2 ½ dl (pitkäjyväistä) riisiä
loraus japanilaista soijaa
Riisin keitto-ohje otettu Euroshopperin pussista. Olevinaan määrä pitäisi riittää neljälle hengelle, vaan aika pieniruokaisille ilmeisesti. Esihuuhtele riisit ja lisää kattilaan veden kera. Kiehauta riisi, jonka jälkeen lisää sekaan kanaliemikuutio ja anna keittyä miedolla lämmöllä kannen alla kaikkiaan n. 20 min kunnes vesi on haihtunut kokonaan. Pilko sillä aikaa pekonit ja sipuli ja kypsennä pannulla. Lisää loppuvaiheessa pannulle myös kantarellit (joiden tarkkaa lukumäärää en osaa sanoa) maustumaan miedolle lämmölle. Muista sekoittaa riisiä välillä, etteivät takerru pohjaan. Lisää pekoni-sipuli-sieniseos riisin keittymisen loppuvaiheilla kun riisi on pehmennyt, mutta lientä on hiukan havaittavissa ja sekoita. Lorauta soijaa ja sekoita kunnes neste on haihtunut ja tarkista maku lisäten soijaa jos tarvis. Nosta kattila pois levyltä ja anna risoton hautua kannen alla vielä n. 5 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti