torstai 11. heinäkuuta 2013

Niitän mainetta - Not.

Helmi-maaliskuun aikana kaiken kiireen keskellä ehdin jollain ihme tsempillä osallistua kolmeen piirustuskilpailuun. Lähdin liikkeelle lähinnä "kokeilen onneani" mentaliteetilla, vaikka Copic Finland-kilpailun päävoitto erikois-Copic Sketch tusseista olisi tullut tarpeeseen. Kokeilin onneani edellisen kerran Sangatsu Mangan Hopeanuoli-piirustuskilpailussa, joten olin äärimmäisen yllättynyt sijoittumisestani kaikissa kolmessa kisassa. Kaikki työt ovat näkyvillä myös DeviantArt-profiilissani.

Copic Marker Finlandin kilpailussa oli yksi voittaja ja kaksi kunniamainintaa, joista olin toinen. Kuva on kokoa A5 ja suurimmaksi osaksi tehty tiputtelemalla blenderiä ja täyttöpullojen väriä. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta kun kokeilin vastaavaa tekniikkaa. En päässyt vastaanottamaan palkintoa paikanpäälle Desucon Frostbiteen, joten Copic Ciao-paketti ja A4 Copic-paperi tuli postissa Kouvolaan.

Mr. Kuusitiainen with parta ja afro

Sangatsu Mangan kilpailut ovat tunnetusti olleet tasoltaan "lapsiystävällisiä", joten en odottanut mitään osallistuessani. Aiheena oli ystävyys ja piirustuksen piti liittyä johonkin Sangatsu Mangan tai Punaisen Jättiläisen kustantamaan mangasarjaan. Valitsin Sugar Sugar Rune-sarjan päähenkilöt Chocolan ja Vanillan teini-ikäisinä sarjan lopusta. Työ on myös kokoa A5 ja tehty Copiceilla. Sain työllä yli 13-vuotiaiden sarjassa kunniamaininnan valintaperusteina "vauhti ja kuvakulma". Voittajat ja muut kunniamaininnat on nähtävissä Sangatsu Mangan nettisivujen Galleriassa kohdassa "Piirustuskisa 2013" (vaatii sivustolle rekisteröitymisen).

Sugar Sugar Rune ja työprosessissa
kadonneiden hampaiden arvoitus.

Kolmas kilpailu oli järjestetty DeviantArtissa koskien tulevien Pokemon X & Y-pelien aloituspokemoneja. Tämäkin myös A5 ja Copiceilla tehty vesistartteri Froakie, jolla sain kolmannen sijan. Palkintona oli 100 DeviantArt-pistettä, 10 koodia netti-Pokemonkorttipeliin ja erikoispaketti Pokemonkortteja.