maanantai 27. elokuuta 2012

Parhaat letut

Vaikken ole koskaan loistanut ruoanlaittamisessa, olen ala-asteesta asti ollut aika haka tekemään lettuja. Ollessani Nuorisotalon kokkikerhossa ala-asteen ensimmäisillä luokilla, pääsin ensimmäistä kertaa tekemään lettuja ja into on säilynyt siitä asti. Viime vuoteen asti käytin Nuorisotalolla opittua reseptiä, kunnes heräsin haluun kokeilla jotain uutta. Etsin pitkään sopivaa reseptiä, kokeilin jos monenmoista, vaan lopulta parin säätöyrityksen jälkeen kehittyi uusi resepti, jonka alkuperäisen ohjeen löysin Myllyn Parhaan nettisivuilta. Vertailun vuoksi laitoin myös vanhan reseptin esille.

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sokeria
(2 rkl voisulaa tai öljyä)

Riko kananmunien rakenne ja lisää joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja sokerit. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia jääkaapissa. Sekoita rasva taikinan joukkoon ennen paistamista.

Vanha resepti:

3 kananmunaa
1 L maitoa

6 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria

Kummasta pidätte enemmän? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti