sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Skannerilla on asiaa

Armas skanneri-tulostimeni Epson Stylus SX218 oli selvästi tyytymätön kuukausi sitten etten ollut käyttänyt sitä aikoihin. Se nimittäin sylki ulos papereita mitä en ollut tulostamassa. Tosin myöhemmin selvisi, että se tulostikin papereita joille olin aikoinaan tehnyt tulosta-komennon yrittäessäni tallentaa niitä. Mielenkiintoisuuksia tuli myöhemmin vastaan kun päivitin 6 vuoden tauon jälkeen DeviantArttia ja skannailin piirroksia.

Päätin skannata Piirros-asetuksella tekeleeni. Olin jo lisäämäisilläni työn nettiin kun vasta huomasin miten kummallisen näköiseksi se oli skannaantunut. Skanneri ei näyttänytkään esikatselussa lopullista skannaustulosta, mikä kismitti suuresti sillä edellisessä skannerissa oli ollut tämä toiminto. Skannasin tekeleeni kolme kertaa hyvin erilaisilla tuloksilla, joista lopulta yksi päätyi julkaistavaksi. Tapaus antoi tarpeellisen kokemuksen siitä miten paljon vaikuttavat asetukset joilla skannaat töitä.

Piirros-asetus: Mitä ihmettä...?
Valokuva-asetus: Vastaa lähes
täydellisesti alkuperäistä kuvaa, mutta jää
jokseenkin harmaaksi.
Aikakausilehti-asetus: Kirkkaus ja kontrasti
tulevat automaattisesti hieman turhan
voimakkaiksi. Huomaa, miten tussin luoma
tekstuuri on kadonnut.
Lopullinen julkaisu: Valokuva-asetus + kirkkaus
ja kontrastisäädöt manuaalisesti Microsoft
Office 2010 -ohjelmalla.

1 kommentti:

  1. Piirustusten skannaus taitaa aina vaatia aikamoista kikkailua ennen kuin saa värit kohdalleen... Onneksi lopputulos on hyvä.(tykkään kovasti tuosta tulesta, so pretty)
    (-mime)

    VastaaPoista