tiistai 4. lokakuuta 2011

Fazer dipatut mansikat

Toistaiseksi letut, "minikaakaot", kermavaahtoteet ja jäätelöpirtelöt ovat olleet ainoat makeat "herkut" mitä olen väsäillyt, mutta kämppiksen kokkausinnon tartuttua en halunnut jäädä sille tielle. 3. vuosipäivä on muutaman kuukauden päässä, joten halusin yllättää armaani viikon loppu vierailullani Mikkelissä tekemällä jotain pientä ja hyvää. Päädyin Pirkka-lehden kesäkuun numerossa olleeseen ohjeeseen, joka sopi tilanteeseen ja sen hetkisiin resursseihin kuin nyrkki silmään.

Hankin alkuperäisen ohjeen mukaisesti banaaneja mansikoiden lisäksi, mutta kätevä kämppis osasi vihjata, että banaanit eivät säily kuorittuina kuin tovin hyvän näköisinä. "Koevedoksia" tehdessä tämä tuli hyvin huomattua, mutta positiivista oli, että mitä raaempi banaani oli, sen pidempään se pysyi mustelmitta (vaikkakin junamatkaa ne eivät kestäisi). Päädyin siis käyttämään:

Fazerin Talousuklaata
Fazerin Sinistä
Pirkka mansikoita

Lisää olisi kuulemma saanut tehdä...

Pilkoin suklaat eri kippoihin ja lämmitin mikrossa 30 sekuntia kerrallaan jokaisessa välissä sekoittaen, kunnes suklaat olivat sulaneet tasaiseksi massaksi. Upotettuani mansikat suklaaseen annoin ylimääräisen suklaan valua takaisin astiaan ja asetin leivinpaperille hyytymään hetkeksi, josta lopulta siirsin ne puhtaalle leivinpaperille ja jääkaappiin.

Kokeiludippaukset säilyivät peräti viisi yötä syömiskelposina, mutta lopulliset suklaamansikat tein lähtöä edeltävänä iltana. Vuorasin pienen rasian servetillä ja leikkasin mansikoiden päälle vielä sopivan muotoisen palan leivinpaperia ja pikkuiset säilyivätkin moitteettomassa kunnossa Mikkeliin asti. Kesällä sitten uudestaan~

2 kommenttia:

  1. hei, siun pitää kirjottaa blogipäivytys siun kananmunan keitosta :DD

    VastaaPoista
  2. tunnustus sulle :) http://polkadotheaven.blogspot.com/2011/10/8-facts.html

    VastaaPoista