maanantai 12. joulukuuta 2011

Minttuiset ("juusto") Popsit

Tekemäni leivokset ovat aiheuttaneet suurta epäilystä nuoremmissa sukulaisissa, mutta luottamusta on onneksi kertynyt kun negatiivisia "sivuvaikutuksia" ei ole ilmennyt. Nyt viimein sain ensimmäisen toimeksiannon viime viikonloppuna kun pikkuveli toivoi syntipäiväjuhlilleen samoja isänpäivänä tekemiäni "minttukeksisuklaapalleroita". Apunani oli taas, kuten isänpäivänäkin 12 vuotias pikkusisko, joka on pohjattomasti perso kaikelle herkuille (ja myöskin näille). Pikkuvelikin olisi halunnut osallistua, mutta flunssainen sankari ei kelvannut apukokiksi.

Ohjeen bongasin Pullahiiren blogin kautta Mansikkamäestä ja se on osoittautunut perin hyväksi, yksinkertaiseksi, mutta jokseenkin hitaaksi, koska emme kummallakaan kerralla käyttäneet monitoimikonetta keksien murskaamiseen. Suosittelen siis käyttämään jos on. Käytimme:

1 pkt Minttu-Dominokeksejä
3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 tl piparminttu- tai vanilja-aromia
3(-5) rkl kaakaojauhetta
Fazerin Sinistä suklaata kuorrutteeksi

Tästä tavaramäärästä valmistuu naftisti 30 kpl pientä palleroa. Keksit voi toki murskata sellaisenaan, mutta täytteen ja keksin erottelemalla se sujuu jouhevammin (varsinkin jos on pieni apulainen mukana~). Murskaa keksit jauheeksi ja sekoita minttutäytteeseen tuorejuusto ja aromi.

Onnistuu siskolta myös kuvaaminenkin tahmaisissa olosuhteissa.
Tässä vaiheessa pikkuveli oli revetä irti henkseleistään "juustopelkonsa" kanssa, eikä meinannut uskoa ettei tuorejuusto ole varsinaisesti juustoa. "Pääkokkina" korvasin isänpäivä-popsien perusteella noin 2 ruokalusikallista keksimurskaa samalla määrällä kaakaojauhetta alkuperäisen 3 rkl lisäksi. Kukaan ei ainakaan ilmaissut muutoksen olleen huono ja maistuivat pallerot itsellenikin paremmin. Laadukkaamman kaakaojauheen puutteessa perus Oboy toimii hyvin.

Kaik' män.
Joten, lisää kaakaojauhe keksimurskaan ja sekoita hyvin täytteen kanssa kiinteäksi massaksi. Pyörittele käsillä pienen pingis-pallon kokoisia palloja. Varaa palleroiden jäähtymiselle jääkaapissa aikaa n. tunti ennen kuorruttamista. Sulata suklaa, kuorruta ja avita pallerot leivinpaperille haarukoiden avulla. Meillä ei ollut käytössä temperointiin tarvittavaa "high teknologiaa", joten suosittelen tekemään niin. Syömistä se ei tosin haitannut.

Pikkuveljen toiveesta pallerot saivat päällensä nonparelleja ja lakritsiströsseliä. Säilytä jääkaapissa H-hetkeen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti