torstai 24. toukokuuta 2012

Hieman hakuammuntaa

Sain tuossa pari viikkoa sitten viikonloppuna vihdoin ja viimein kauan odottamani järjestelmäkameran. Aikaisemmin olen vain kauhistellut kameroiden hinnoille ja miettinyt "kuka nyt tuommoista tarttee ku digikamerallakin pärjää", mutta viimeisen vuoden aikana opin että ilman sitä ei pikemmin voi ottaa kuvia, jos niitä haluaa ottaa. Lukuisina oikean elämän esimerkkeinä toimivat oman rakkaan paparazzi-mummini enemmän tai vähemmän epäedustavat ja tärähtäneet otokset ja ero omien digikameralla ja järkkärillä otettujen kuvien välillä.

Valokuvaus-kurssin antoi hyvän syyn hankkia kunnon kamera ja uskomattominta on että vaikkei osaisikaan kunnolla kuvata niin kuvat näyttää silti ihan hyviltä. Kameran hankkiminen vahvistui sillä että lupasin maksaa puolet kamerasta. Alkuperäishinta olisi ollut 800 euroa, mutta oli onneksi ostohetkellä 500 euron tarjouksessa. Kuvauskirja (49e) kuului pakettiin mukaan ja tarvikepaketti (alkuperäishinta n. 130e) oli myös tarjouksessa hintaan 50e. Hyvät kaupat tuli. Pääsen onneksi kesällä maksamaan kameraa (ja muita köyhän opiskelun aiheuttamia velkoja) takaisin. Kuvia tuli otettua ensimmäisen viikonlopun aikana melkein 300 kappaletta, joista tosin vain 1/10 oli niitä jokseenkin onnistuneita kun loput oli silkkaa oikean valotuksen hakuilua. Tässä tekstin jatkoksi siis muutamat kuvat kyseiseltä viikonlopulta mökillä.

Ei valittamista~


Mökkinaapurien Veturi-koira tuli kylään.


Se kullan arvoinen hetki kun Vilja oli paikallaan.


Illallinen auringonlaskun aikaan.


Äidin lapsuuden aikainen "ehotuspeili" laatikolla.

Näkymiä Kyläniemen lossilta.

Ja back in Kouvola.

2 kommenttia:

  1. Kuvat on ihastuttavia, mut mietin vaa, et miks päätit ottaa Veturista just ton kuvan (ylempi), ku oli paljon parempiakin... :P Mut on ihanaa, ku siel on myös Viljan kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hieman erilainen ja mielenkiintoisemman näköinen kuin muut ainakin omasta mielestäni.

      Poista