keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Mustikkamuffinsit

Jotain muutakin suklaan lisäksi. Nämä tuli tehtyä Pullahiiren ohjeella jonkin aikaa sitten, tosin suuremmalla määrällä mustikoita ja ilman kuorrutesokeria. Hyviähän näistä tuli (vaikka pientä skeptisyyttä oli hieman omasta takaa), pehmeitä ja mustikkaisia. Erityisen hyviä kermavaahdon kera. Laadun tarkastaja pikkusisko kuvaili näiden olleen kuin mustikkapiirakkaa, mutta vähemmällä määrällä mustikoita. Pretty convincing, huh?

Malttamaton pitkäkynsi ehti ennen kameraa.

 
n. 4-5 dl pakastemustikoita
120 g voisulaa
 2 ½ dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta




Aloita sulattamalla voi. Vatkaa voisula, maito ja kananmuna hieman keskenään ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita venhäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän avulla muiden aineksien sekaan. Levitä paperisten muffinsivuokien pohjalle ensin n. 1rkl taikinaa, lisää hieman mustikoita, peitä mustikat taikinalla ja laita mustikoita vielä päälle. Suosittelen käyttämään muffinsipeltiä tukena, sillä pelkällä paperivuoalla muffinsit lässähtävät kasaan. Paista muffinsit 200 asteessa n. 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti