sunnuntai 27. toukokuuta 2012

"Perintö" tomaatti-sipuliseos?

Vietettiin tortilla-iltaa lauantaina pienellä porukalla kämppikseni ja parin hänen kaverinsa kanssa meidän penthousessa. Kämppis teki itse perin oivat tortillat ja tarjolla oli muitakin hänen tekemiään lisukkeita kuten guacamolea ja marinoituja tofukuutoita, joten päästiin pienellä budjetilla per naama. Itse osallistuin lähinnä jauhelihan maustamiseen ja paistamiseen, mutta tekemäni (toistaiseksi parempaa nimeä vailla oleva) tomaatti-sipuliseos sai kovasti kehuja. Ohje ei sinänsä ole mikään mullistava, itse asiassa äidiltä opittu, mutta mitään taikurin otteita tai Master Chefin aineksia tähän ei tarvita vaan ihan puhtaasti: 



3 tomaattia
1 keskikokoinen keltasipuli
Loraus öljyä (mielellään oliiviöljyä, mutta rypsiöljy menee myös)

Ripaus mustapippuria
n. ½ tl suolaa ja sokeria maun mukaan



Tarkista ensin että leikkuualusta on puhdas, mielellään muovinen jonka päältä on helpompi avittaa tomaattimehut astiaan. Huuhtele ja pilko tomaatit pienehköiksi kuutoiksi ja kaavi mehujen kera kulhoon. Pilko sipulit mieleisesi kokoisiksi (tässä tapauksessa sipuli pilkottiin hyvin pieneksi) ja lisää tomaattien joukkoon ja sekoita. Lisää sekaan loraus öljyä, ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria sen verran että maku on tasapainoinen ja sekoita hyvin (mutta niin ettei seos ala vaahtoutua). Anna seoksen maustua n. 10-15min ja tarkista maku, lisää suolaa tai sokeria tarvittaessa, sipulin maku ei pitäisi olla enää niin pistävä. Tähän sopii myös lisättäväksi fetakuutioita.

1 kommentti:

  1. Omnom, thanks elli, aivan ihanaa! :) T. Puhakaiset +JC

    VastaaPoista