
3 tomaattia
1 keskikokoinen keltasipuli
Loraus öljyä (mielellään oliiviöljyä, mutta rypsiöljy menee myös)
Ripaus mustapippuria
n. ½ tl suolaa ja sokeria maun mukaan
Tarkista ensin että leikkuualusta on puhdas, mielellään muovinen jonka päältä on helpompi avittaa tomaattimehut astiaan. Huuhtele ja pilko tomaatit pienehköiksi kuutoiksi ja kaavi mehujen kera kulhoon. Pilko sipulit mieleisesi kokoisiksi (tässä tapauksessa sipuli pilkottiin hyvin pieneksi) ja lisää tomaattien joukkoon ja sekoita. Lisää sekaan loraus öljyä, ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria sen verran että maku on tasapainoinen ja sekoita hyvin (mutta niin ettei seos ala vaahtoutua). Anna seoksen maustua n. 10-15min ja tarkista maku, lisää suolaa tai sokeria tarvittaessa, sipulin maku ei pitäisi olla enää niin pistävä. Tähän sopii myös lisättäväksi fetakuutioita.
Omnom, thanks elli, aivan ihanaa! :) T. Puhakaiset +JC
VastaaPoista