keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Verrattain Maukas Kanasalaatti

Jauhelihakastike on alkanut viime aikoina tökkimään, joten päätin kokeilla kämppiksen kanasalaatti-reseptiä virkistykseksi. Poikaystäväkin sattui tuona viikonloppuna tulemaan käymään, joten kelpasi tehdä tuhdimman annoksen ilman että tarvitsi pelätä pilaantumista. Kämppis käytti kiinankaalia ja kanan sijasta soijasuikaleita, mutta itse käytin:

1 (oranssi) paprika
3 tomaaattia
puolikas kurkku
250 g kanasuikaleita (maustamaton)
1 pussi jäävuorisalaattia
1 rasia (200 g) Violan Intian Curry-tuorejuustoa
tilkka maitoa

En tiedä miten minuutin tarkalleen pitäisi kanan paisto-ohjetta noudattaa, kun paketissa oli suositus että kana pitäisi ottaa puoli tuntia ennen ruoan valmistusta pois jääkaapista. Itse tosin pienenä pahaisena anarkistina otin sen samalla pöydälle kun aloin pilkkomaan kasviksia, koska pilkkomisessa vierähti joka tapauksessa mukava tovi. Huuhtelin paprikan, tomaatit ja kurkun, jotka pilkoin mielivaltaisesti kuutioiksi.Tässä välissä laitoin paistinpannun lämpenemään ja revin salaatin hiukan pienemmiksi palasiksi huuhtelun jälkeen. Sekoitin salaatinainekset isossa kulhossa, jonka jälkeen laitoin kanasuikaleet pannulle, ilman öljyjä tai rasvoja.

Itse huomasin tämän järjestyksen perin toimivaksi.

Paistoin kanat sopivalla lämmöllä kypsiksi ja lisäsin koko tuorejuuston pannulle, lisäsin tilkan maitoa ohentamiseksi ja sekoittelin kunnes tuorejuusto ja maito oli tasaista. Annoin kanan maustua n. 5-10 min miedolla lämmöllä, jonka jälkeen kaadoin kanat ja tuorejuustoliemen salaattiaineksien päälle. Sekoitus ja valmista tuli. Maistuu hyvältä sellaisenaan, tuoreeltaan lämpimänä tai kylmänä. Tortillan välissä osoittautui törkeän hyväksi ideaksi. Vaihtoehtoisesti voi käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja maustaa itse.


Näin lopuksi sivumennen sanoen, kämpillä ei ole nyt kahteen viikkon pelittänyt netti, joten saattaa jäädä hiljaiseksi blogielo vielä jonkin aikaa. Stay online~

2 kommenttia:

  1. Mikset nakannu kanojen alle mitää rasvaa? :0 Jauhelihan kans ei tartte, siin on rasvat omasta takaa mut kanat @_@ Ja muuten (kyselytunti alkoi!!) miks et laittanu maidon sijasta vaik ruokakermaa? Toi tortillakääräsyidea kuullostaa tosi hyvältä!
    Oon ite pohtinu et miten tekis kanasalaatin ku sellane ois kiva viedä evääks duunii, ja toi vaikuttaa aika hyvältä reseptiltä. :)

    VastaaPoista
  2. Purin: Tefalin pannu, enkä viittiny tunkee turhaa ylimäärästä rasvaa muutenkaan. :P Tuorejuusto tuo sitä paksuutta ja "kermaisuutta" itsessään, maito oli vaan ohentamista varten ku tuorejuusto oli aika jööti ja paksu ilman. Vaikkakin jos sen haluaa pitää paksumpana niin mikäs siinä. O,o
    Hyvää on, ku ei tarttenu laittaa se tuorejuusto joka katto maustamisen. Sen puoleen ettei ihan hirveesti kannata laittaa maitoa koska muuten muut ainekset "ui" siinä kastikkeessa. :'D

    VastaaPoista